Orase importante in Grecia

Atena

Este capitala Greciei incepand cu anul 1834, dupa ce a fost eliberata de sub dominatia imperiului otoman. Are o populatie de aproximativ 700000 de locuitori. Reteua de metrou din Atena este una dintre cele mai devoltate din Europa, merita sa incercati transportul cu metroul, deoarece statiile de metrou din Atena merita vizitate, fiind cu adevarat deosebite. In anul 2004 Atena a fost gazda Jocurilor Olimpice de Vara.

Atena trebuie vizitata datorita incarcaturii sale istorice, despre acest oras spunandu-se ca se gasesc franturi de istorie la fiecare pas. Cel mai important obiectiv este reprezentat de Acropole, cu punct principal de atractie Partenonul. Acropolele au fost inscrise in anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Vara, este foarte cald in Atena, de aceea este posibil ca in primele zile sa trebuiasca sa va obisnuiti cu vremea. De asemenea este foarte aglomerata fiind in plin sezon turistic.

Daca nu sunteti un fan al zonelor aglomerate va recomandam sa vizitati Atena in extrasezon, cand nu mai este atat de aglomerat, caldura se mai domoleste, iar preturile scad considerabil. Atenieni sunt foarte amabili si dornici sa sara in ajutor, insa trebuie sa aveti grija cu emigrantii din Atena, deoarece nu se poate garanta pentru bunele lor intentii. In Atena veti gasi articole din blana si piele foarte frumoase si bune ca pret, zona fiind recunoscuta pentru acest lucru.

La aproximativ 100 km se gaseste zona Corintului, cu statiuni la mare foarte frumoase.

Salonic

este al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras din zona Macedonia. Are o populatie de aproximativ 800000 de locuitori.

Orasul a fost denumit dupa sora lui Alexandru cel Mare, pe nume Thessalonica. De-a lungul istoriei sale, Salonicul a facut parte din imperiul roman si apoi din cel bizantin. Orasul a apartinut o lunga perioada si Venetiei.

O parte din monumentele din Salonic au fost inscrise in anul 1988 in patrimoniul cultural mondial UNESCO. Salonicul este un oras care ofera un mix de cultura, distractie si romantism. Reprezentative pentru Salonic sunt Catedrala Sf. Dumitru, unde se gasesc si moastele Sf. Dumitru, patronul orasului si Turnul Alb, simbolul orasului, a fost construit in secolul al 16-lea. A avut mai multe roluri de-a lungul vremii, printre care si cel de inchisoare.

Daca ajungeti in Salonic nu trebuie sa ratati o plimbare pe faleza sau sa va opriti la una din multele terase aflate vis-à-vis de faleza. Salonicul este si un excelent centru de cumparaturi, va puteti rezerva cateva ore pentru a descoperi magazinele din zona falezei.

Va recomandam sa cautati cladirile de parcari cu plata, multe la numar daca doriti sa va lasati masina si sa explorati la pas centrul orasului. Sunt foarte populare scuterele si motocicletele, fiind un oras foarte aglomerat, asa ca va recomandam sa fiti foarte atenti la soferii pe 2 roti. De asemenea la iesirea din Salonic spre Halkidiki veti gasi un aqua park in care cu siguranta veti pierde notiunea timpului si veti petrece cateva ore pline de distractie.

Daca ajungeti in Salonic nu trebuie sa ratati o noapte la Buzukia (cluburile traditionale ale grecilor cu muzica live traditionala) sau daca va place sa dansati cu sigurnata o sa va placa zona de cluburi din Kalamaria.

Pireus

Este cel mai mare port din Grecia si totodata unul dintre cele mai mari porturi de la Marea Mediterana. Populatia orasului este de 175.697 locuitori. Portul Piraeus ocupa locul 3 in scara mondiala avand in vedere traficul de pasageri (19 milioane anual) si locul 47 la nivel international al transporturilor de marfuri.

Istoria orasului este incarcata, incepand din secolul al V-lea inainte de Cristos din vremea lui Pericles si a lui Themistocles. Inca de pe atunci a fost construit dupa un plan urban al arhitectului Ippodamos, plan ce a fost refolosit si mai tarziu la reconstructia orasului din anul 1834. Orasul a devenit infloritor, dezvoltand o activitate comerciala intensa. A urmat si o perioada de declin dupa care Pireus si-a recapatat importanta. A fost afectat si de cel de-al doilea razboi mondial insa din 1950 orasul a inceput sa se dezvolte din nou, devenind foarte dinamic.

Fiind un oras important, Piraeus are multe de oferit si turistilor. Principalele zone ale orasului sunt cele trei porturi: portul central, Zea Marina si Mikrolimano. In apropierea marinei pot fi admirate yachturi si vase de croaziera. De asemenea la tarmul marii sunt multe restaurante, taverne, baruri si magazine care satisfac toate cerintele turistilor. Mikrolimano (Micul Port) este un mic cartier la tarmurile caruia sunt ancorate vase de pescari si yachturi luxoase. Tot aici este locatia potrivita pentru cei carora le place pescuitul sau doresc sa serveasca o masa gustoasa cu fructe de mare la una dintre faimoasele taverne. Un loc frumos care trebuie inclus in vizita orasului este cartierul de pe dealul Profotis, de unde se poate admira o superba panorama a orasului, a portului principal si a golfului Saronic. Teatrul Municipal din oras, aflat intr-o cladire impresionanta, statia de metrou I.S.A.P. – o frumoasa opera de arta, Muzeul Arheologic si cateva biserici din oras reprezinta de asemenea locuri frumoase care nu trebuie ratate. Orasul are ceva de oferit si pentru tineri: cluburi, baruri si o viata de noapte animata.

Pentru cei carora le plac mancarurile cu specific pescaresc sunt multe taverne, pentru amatorii de cumparaturi sunt multe magazine si se oraganizeaza si o piata in aer liber in fiecare duminica.


"Abordare profesionala si promptitudine (avand in vedere ca am rezervat last minute si am modificat si durata dejurului cu doua zile inainte de check in). Singura problema a fost functionalitatea de trimitere a voucherului prin email (din aplicatia de rezervari) care nu a functionat si neavand imprimanta la dispozitie nu am avut nici o metoda de a trimite voucherul hotelului. Pana la urma l-am printat la receptia hotelului, prin amabilitatea receptionerului."

- Anca, inginer IT, 36 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Litoral Grecia a obținut nota 8.25 pe baza a 890 impresii.