x
oferte pentru vacanta in athos, halkidiki, grecia 2020

Despre vacanta in Athos, Grecia

Meniu/Filtre

Important de stiut despre Athos:

  • Transportul in interiorul peninsulei se face cu feriboturi care pleaca din doua porturi: Ouranoupolis, cu un traseu care include toate manastirile de pe latura vestica si Ierissos, care acopera manastirile de pe latura estica.

  • Cazarea se face numai la manastiri. Oaspetii dorm in camere cu mai multe paturi si mananca mancarea oferita de calugari. Pentru o noapte nu se percepe nici o taxa, dar daca planuiti sa petreceti mai multe nopti, se asteapta donatii.

  • Mancarea este exclusiv vegetariana, preotii de acolo mananca legume si fructe crescute in gradinile proprii. Din cand in cand veti gasi branza si rareori peste pe mesele lor. in zilele de post se bea numai apa, iar in restul zilelor oaspetii primesc vin sau cafea. Mesele sunt foarte sanatoase si placute.

  • Puteti veni cu propriile alimente daca simtiti nevoia, dar carnea si orice produs din carne sunt total interzise. Puteti gasi magazine alimentare in Karyes si Dafni.

  • Facilitatile de baie sunt foarte limitate, luati aminte daca planuiti sa petreceti mai multe zile in Athos. Doar unele manastiri au dusuri cu apa rece, nu toate.

Acum ramane sa va hotarati ce tip de vacanta va doriti: daca ramaneti la relaxare si la placerea plajelor grecesti sau sunteti dispusi sa incercati o experienta noua in interiorul unei comunitati religioase. Peninsula Muntele Athos le ofera pe amandoua.


"Recomand cu mare drag agentia si implicit pe doamna Mihaela Miu care a tinut intotdeauna cont de cerintele noastre si ne-a recomandat ceea ce ni s-a potrivit."

- Dinu, Profesor, 33 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Litoral Grecia a obținut nota 8.3 pe baza a 1012 impresii.